söndag 12 januari 2014

opera!

Vi kommer nog sänka medelåldern med flera decennium skämtade vi medan vi gjorde oss i ordning och skålade i Prosecco. Väl på Kungliga Operan inhandlades ett stycke program för kvällens föreställning, mest för att ha som minne. Därefter föreslog unge herr biljettkontrollanten att hissen nog var att föredra, men eftersom vi bestämt oss för att resten av publiken var av modell äldre tänkte vi att den kommentaren gick på rutin efter alla pensionärsbiljetter han kontrollerat. ”Och hissen är direkt här till vänster tack så mycket” avfärdade vi därför med ett jaha varsågod då så mycket men vi är nog pigga nog för trapporna än på femtio år. Sedan visade det sig att tredje våningen låg typ nio trappor upp, jag erkänner att jag tappade räkningen lite efter att vi stötte på en skylt som talade om att vi nått den andra av tre stycken våning 2. Till råga på allt hade jag krånglat mig i en väldigt tight liten svart sak med noll stretch, som tvingade ihop mina knän och medförde att jag var tvungen att böja lite på båda benen för att få tillräckligt med spelrum att lyfta upp ena foten på nästa trappsteg.
”Jag är väldigt fin” fick jag intala mig själv när jag småsvettig och knäsvag äntligen nådde vår våning 3. Det gjorde även den ratade pensionärshissen och ut dräller vad jag för föräldrarnas skull hoppas är flera barnfamiljer. Väl inne i salongen, nedtryckta på våra platser där benutrymme tydligen inte var något som prioriterats, var vi plötsligt omringade av små uppklädda damer och herrar i åldrar som skrivs med en (ofta bakvänd) siffra. Små damer och herrar som ljudligt gav uttryck för när de tyckte att scenen inte skulle få hålla på mycket längre.
Det fick bli ett besök på Berns, och ett besök på Nobis hotellbar när vi insåg att den roliga dryckeslistan vi läst in oss tidigare på inte alls tillhörde Berns utan Nobis, som avrundning. Så gick det till när vi gick på en opera som var en balett tillsammans med en publik som var en tiondel så gamla som vi räknat med. Det var väldigt trevligt och framförallt väldigt roligt på så många sätt… eller ska vi säga på så många plan?
Badam psch! 
Tack för en jättemysig kväll!

1 kommentar: